Maxa Spotify-upplevelsen

Visst är det underbart att det finns möjlighet att kunna lyssna på musik vart man än befinner sig? Om du håller med vet du säkert att bland annat Spotify är till stor hjälp, eftersom företaget erbjuder massor av härlig och skön musik för allas tycken och smaker.

Men det finns några smarta trix att ta till din hjälp för att upplevelsen av Spotify ska bli så maximal som möjligt. De flest tror sig veta att de känner till alla funktionerna som Spotify erbjuder, men det finns faktiskt massor av knep och trix som kan användas för att förbättra musikupplevelsen, och de viktigaste hittar du här nedan!

Ljudkvalitet

Det första man egentligen ska göra för att förbättra ljudet på sin mobil eller surfplatta är att gå in under inställningar och sedan klicka på “musikkvalitet”. I mobil-appen finns det en standardinställning och den är oftast mycket låg. Har man fri datortrafik går det att fixa till och klicka på “extrem” under “synkningskvalitet” och “streamingkvalitet”, vilket ger bästa tänkbara ljud.

Synka

Se till att synka spellistorna när du har plattan eller mobilen inkopplad till datorn, vilket är både snabbt och smidigt. Det är bara att se till att välja den enhet som man vill synka och sedan är det bara att kryssa i de spellistor som ska synkroniseras.

Uppspelningskö

Vid varje musikspår går det att hitta en symbol som har tre prickar till höger på bildskärmen, och dessa indikerar att det kan finnas ett flertal val. Där gör man val som till exempel om man vill spara låten i biblioteket eller för att lägga till sången i den egna spellistan eller uppspelningskön.

Det är förvånansvärt många Spotifyanvändare som missat att det finns möjlighet att göra en spellista som är tillfällig. En sådan lista passar perfekt på fester då vem som helst kan välja de låtar som de vill dansa till, eller när man åker bil, eftersom föraren kan blir irriterad över alla byten av låtar.

Styr Spotify via mobilen

Skulle det vara så att man lyssnar på Spotify via sin dator och mobilen som är på samma nätverk kan man styra Spotify via sin mobil-app istället för att göra det i datorn. Det räcker med att köra igång Spotify på mobilen och hitta högtalarsymbolen i det nedre högra hörnet, i en ring. Perfekt om datorn är stående i ett annat rum än rummet högtalarna står i!

Söka smartare

En av nackdelarna med Spotify är att den inte visar sökresultat lika bra som tidigare, men för att göra en mer exakt sökning och kunna hitta den låt man vill lyssna på. Då gör man en sökning på artisten eller albumet framför den sökfras man använder. Dessutom går det att söka på samma sätt genom att skriva årtal, genre och skivbolag.

Veta mer

Sök på internet för fler trix och tips! Du kan göra en sökning precis som när man letar efter kläder för utklädnad eller annat kul. Väldigt enkelt och smidigt!

quicksand