Människor på en konsert

Cher – en musikalisk kameleont

En av världens största och mest välkända artister är utan tvekan Cher. Hon föddes i Kalifornien 1946 med namnet Cherilyn Sarkisian. Hon hoppade av skolan väldigt tidigt och flyttade som 16-åring till Los Angels. Där deltog hon i skådespelarklasser och dansade på små klubbar efter den välkända gatan Sunset Strip. När hon var 18 år träffade hon och gifte sig med Sonny Bono. Tillsammans skulle de bilda den legendariska duon Sonny & Cher. Till en början hette de Caesar & Cleo och släppte några singlar, men ingen av dessa blev en hit. Sonny & Cher blev i stort sett stjärnor över en natt när singeln “I Got You Babe” släpptes. Det första landet som tog emot skivan var England men det dröjde inte länge innan de var kända över hela världen.

Minnesvärda kreationer

En påfågelhanes fjäderdräkt

Förutom musiken har Cher även blivit känd för hennes minnesvärda kreationer. Hon har alltid lekt med kläderna och gått sin egen väg. Hennes individuella stil fångar hennes personlighet och passar perfekt till musiken. Hon var en av de första artisterna som insåg scenklädernas makt som gav artisterna deras image. För både fans och artister är det viktigt med rätt stil och på shopello.se finns allt som behövs för den rätta looken, från skor till accessoarer. Några av Chers mest minnesvärda kreationer är de avskalade dräkterna med fjädrar, string och de transparenta tygerna.

Ständigt aktuell

Sedan Cher slog igenom har hon ständigt skapat rubriker, både för hennes privatliv och musikaliska begåvning. Att vara populär i så många decennier som hon har varit är det få som klarat av och hon gjorde comeback i Las Vegas i år. I slutet av 90-talet intog hon discogolven med hits som “Believe” och hennes arv till musikvärlden är stort. En av hennes absolut störst hits är “The Shoop Shoop Song” från filmen Mångalen där hon även hade en av huvudrollerna.

quicksand