Att välja musik till begravning

Valet av musik är väldigt viktigt när det kommer till begravningar för att skapa bäst stämning. Det kan finnas regler för vilken musik som får spelas beroende på om du anordnar en borgerlig eller kyrklig begravning.

Ett tips om du känner dig förvirrad är att kontakta lova begravning om hjälp. De sköter då all planering, inklusive musik. Har du ett visst musikstycke du vill ska spelas upp kan du dock prata med begravningsbyrån och se ifall det fungerar.

Borgerliga begravningar

Borgerliga begravningar har ofta krav som inte är lika stränga när det kommer till musiken som kyrkliga begravningar har. För en borgerlig begravning väljer många personer musik som påminner dem om personen som gått bort, till exempel om den avlidne hade en favoritartist eller favoritlåt kan det vara ett bra alternativ.

Kyrkliga begravningar

På en kyrklig begravning är det lite strängare regler som gäller. Du bör alltid prata med prästen/pastorn om vilken musik som är tillåtet och inte. Många kyrkor har exempel på populära musikstycken som spelas upp. Du kan alltid välja annan musik på minnesstunden om du väljer att hålla en sådan efter begravningen. Där kan du spela vilken musik du vill, så länge du är i en lokal som tillåter detta.

Uncategorized

quicksand